Az Erdőalja Lakókert Budapest III. kerületében az Erdőalja út 153/a-b szám alatt, a Testvérhegy erdők övezte lejtőjén található, gyönyörű kilátással a környező hegyekre és dombokra.

Az épületegyüttes nagyszerűen megközelíthető mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel. Közelünkben jár az 137-es és 937-es busz, valamint a Bécsi úton az 1-es villamos, amellyel csak néhány megálló a Margitsziget, valamint az Árpád híd és a kék metró, a szentendrei HÉV-vel pedig perceken belül a Batthyány téren vagyunk. Ezen kívül számos egyéb buszjárat áll meg a közelben levő Szentlélek téren, így tényleg gyorsan a belvárosba juthatunk.

A környék fejlődésére nagy hatással van a fontos észak-déli közlekedési folyosóként működő Szentendrei út, valamint Budapest legészakibb hídja, az Árpád híd. Az Erdőalja Lakókert szerencsés módon mindezek előnyeit élvezi, ugyanakkor egy csendes utcában a hegyoldalon "hátat fordít" a legnagyobb forgalmú utaknak. A Vörösvári út és a Bécsi út lehetővé teszik, hogy a városból kivezető utakat könnyedén elérjük, gyorsan eljuthatunk a Pilis hegyei közé.

Az épülettől csupán egy ugrás az Eurocenter, a Stop Shop. A közelben nevezetes római emlékek találhatók (Aquincum, amfiteátrum), de itt van a felújított, pezsgő Kolosy-tér, és a régi méltóságába visszahelyezett óbudai főtér is. Ha a zöldbe vágyik a Hajógyári szigetre könnyedén eljuthat.